Orage øker stadig

I fjerde kvartal av 2016 ferdigsstiller Orage Forlag cirka 70 magasin- og bokasinutgivelser. Det tilsvarer hele 2015-produksjonen.

Orage omsatte for rundt 18 millioner kroner i første halvdel av 2016. I denne perioden er det omsatt totalt cirka 150 000 bokasiner og 100 000 magasiner, fordelt over flere land.

– Dette er en tredobling av omsetningen sammenliknet med samme periode i fjor, sier en fornøyd forlagssjef Øyvind Therkelsen.

Han ser fram til 2017 hvor forlaget har ambisjoner om å produsere 200-300 ulike utgivelser.

Men før det, i siste kvartal av 2016, skal det produseres cirka 70 nye titler, hvorav 55 av dem er bokasiner. Det alene tilsvarer ganske nøyaktig hele fjorårsproduksjonen.

– Det vi gjør er veldig bra. Vi har en slank og effektiv organisasjon, og har evnen til å kaste oss raskt over nye trender. Vi jobber også hele tiden med testing av nye produkter, og blir stadig bedre på å velge titler, forteller Therkelsen.

– Vår produksjonskostnad per side er 1/10 av kostnaden til de store mediehusene. Det betyr lavere risiko og kortere vei til å gå i pluss. Dette er grunnen til at vi klarer å vokse raskt, samtidig som vi tjener penger i et ellers dalende marked, forklarer han.

Orage Forlag lever av løssalg i massemarkedene i hele Norden. Produktene er kun på papir og det er ingen ekstern annonsering i dem.